Eindhoven: stad van technologie en design

Eindhoven werd – letterlijk en figuurlijk – groot dankzij Philips. In deze eeuw werkt de ’stad van aanpakkers’ aan een nieuwe identiteit. Met veel succes: Eindhoven als hart van de Brainport regio staat voor technology, design, innovatie, kennis én talloze horeca hotspots.

Strijp-S, de verboden stad

Strijp-S was lang de ‘verboden stad’, waar je alleen mocht komen als je er werkte in een van de vele fabrieken of kantoren van Philips. Na het vertrek van Philips is het gebied herontwikkeld tot een broed- en ontmoetingsplaats voor de creatieve sector. De oude fabrieken zijn veranderd in studio’s, restaurants, muziekpodia, boetiekjes en woningen. Op het terrein vind je regelmatig evenementen zoals de Feelgood market, Bier & Big en King-S.

Beleef de vele evenementen

Eindhoven is een actieve stad met veel cultuur en internationaal bekende evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de clubavonden in het Klokgebouw, de horeca op de Kleine Berg en natuurlijk een wedstrijdje bij PSV. Er is altijd wat te doen!

Proef de wereldkeuken

Het is goed toeven in Eindhoven. Naast de vele gezellige Brabantse eetcafe's kun je de wereldkeuken proeven in de Downtown Gourmet Market of de Vershal. Bezoek Van Moll of de Stadsbrouwerij voor een lekker craft biertje, en Bobby's voor een killer G&T. Voor een echt culinaire beleving kun je terecht bij de Karpedonkse hoeve of Zarzo.

Optimale bereikbaarheid

Met de auto zit je binnen 5 minuten op de A2, met de airport shuttle ben je binnen 15 minuten op Eindhoven Airport en Centraal Station is 5 minuten fietsen. Wat wil je nog meer?